logo
Zegening tweede pastor


Amersfoort heeft er een tweede straatpastor bij, Cis de Hoop. Zij is voorlopig tijdelijk aangesteld voor een dag in de week. Een goede ontwikkeling omdat het aantal daklozen in Amersfoort sinds 2013 sterk is gestegen.
 
Ongeveer 75 mensen waren aanwezig bij de zegening door ds. Leo Koffeman. De oecumenische viering vond plaats in de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk, waar we vaker te gast zijn. Straatpastor Bernadette van Dijk was een van de vier mensen die haar de handen oplegden.
 
Cis ziet het straatpastoraat als een moeilijke maar dankbare taak. Daklozen vragen weer een heel andere aanpak dan het jeugdwerk dat ze eerder in kerken heeft gedaan.

Tegelijk nam de Stichting Straatpastoraat Amersfoort afscheid van drie bestuursleden die na zes jaar moeten aftreden: voorzitter Arriën Kruyt, secretaris Rienk Rietveld en pr-man Gerard Raven. Zij zijn  opgevolgd door Irene Vriens, Jan Bloemendal en Erica Vaarkamp. Paul van Eck nam afscheid van de fondswervingscommissie.

terug
 

De stichting Straatpastoraat Amersfoort is een ANBI-stichting (zonder winstoogmerk) opgericht in 2007 ten dienste van het straatpastoraat

voor dak- en thuislozen in Amersfoort.