logo
Zin op Maandag

Onder dit kopje doen we voorlopig op de eerste maandag van de maand, na de sirene, leuke, zinvolle dingen. Een aanbod voor wie anders aan dit soort dingen niet zomaar toekomt!
 

1 mei   Museum Flehite
Een museum is al lang niet meer een verzamelplek van oude voorwerpen. Het is een plek om te kijken, te bedenken wat je eigenlijk mooi vindt, geraakt te worden of aan het lachen gemaakt. Gerard Raven van het museum  is onze gastheer. Grijp je kans!
 
12.30 soep, 13.30 museum, vertrek 13.15 vanaf Zuidsingel 5. Gratis

(afbeelding: Annemarie, museum Flehite)


5 juni 
Hallo Muur. Verslag van een leven tot op de bodem.

“Hallo Muur. Je ziet er nog precies zo uit als gisteren. Ik niet, ik ben veranderd, ik heb andere kleren aan, ik kijk anders. Ik voel me ook anders. “
Erik Jan Harmens praatte tegen een muur. Over alcohol, vrouwen, alledaagse dingen, afkicken, huisje-boompje-beestje. Kunnen wij iets met zijn verhalen?
 
12.30 lunch, 13.30 beginnen we, gratis


3 juli Welke stad ken jij?
Wandeling Amersfoort

Jacques van de Pas is gids bij het Gilde. Hij vertelt over de stad, de geschiedenis en haar bewoners. Maar jij hebt ook je verhaal over Amersfoort…..Test je eigen kennis van onze stad! Voor wie kan wandelen.
 
12.30 lunch, 13.30 vertrek vanaf Zuidsingel 5. Gratis

(afbeelding: Westsingel door Wolter, museum Flehite)


7 augustus  Muziek van Youtube
wat is jouw liedje? Heb jij een liedje wat je mooi vindt? Moet het groovy zijn, of donker, hard of eerder onbezorgd? We luisteren er naar op youtube. Jij vertelt wat je ervan vindt en waarom.
 
12.30 lunch, 13.30 beginnen we, gratis


Op 6 november kookten we weer verse soep. In de Synagoge was er een rondleiding.  
 Dit project wordt gesteund door het Kansfonds


 

terug
 

De stichting Straatpastoraat Amersfoort is een ANBI-stichting (zonder winstoogmerk) opgericht in 2007 ten dienste van het straatpastoraat

voor dak- en thuislozen in Amersfoort.