logo
Straatpastor Bernadette

Sinds 2008 loop ik in Amersfoort op met straatmensen. Vieren, rouwen, zoeken, een verhaal maken, nieuw leven zien, uithouden, wandelen, bidden, vloeken, verbinden, begraven, stil zijn….  Waar in het leven zin en betekenis schuilt, daar zoeken we graag naar, met mensen samen. Binnen of buiten een kerkgebouw en kerkgemeenschap. Daar gaat straatpastoraat over.

Pastor ben je niet omdat je zegt dat je dat bent of omdat je ervoor bent opgeleid. Pastor word je als iemand iets met je wil delen dat ertoe doet. Als je iemand ontmoet en er dan iets oplicht dat goed is.
Soms gebeurt dat zomaar op straat. Dat vind ik een genade.
 
Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag en ben bereikbaar op 06 53329940 en via het contactformulier.

graag tot ziens!
Bernadette

 
Straatpastor Cis

Mijn naam is Cis de Hoop en sinds augustus 2019 mag ik als straatpastor het team van Stichting Straatpastoraat Amersfoort versterken.

Omzien naar elkaar is voor mij een belangrijke drijfveer. Luisteren, tijd nemen, aandacht voor elkaars verhaal, of gewoon ff een bakkie doen, gewoon ff troost. Ik geloof dat daar, waar mensen echt even aandacht voor elkaar hebben, veel goeds en lichts in de wereld wordt gebracht.
Als straatpastor ben ik niet van één specifieke kerk en je hoeft ook niet in God te geloven of bij een kerk te horen om bij ons terecht te kunnen. Als mensen twijfelen we allemaal, hebben we tal van vragen en zoeken naar we naar zin. Je bent welkom met dat wat je bezig houdt.

Ik werk op dinsdag en ben bereikbaar op 06 30603245

 
Team straatpastores

          

 
Vrijwilliger Els

Dakloos worden kan iedereen overkomen. Onze samenleving is duur, veeleisend en ingewikkeld geworden. Met persoonlijke problemen of pech kan het zomaar zo ver komen.  
Instanties helpen met specifieke dingen, het straatpastoraat loopt met de mensen op, om samen het leven te ervaren, uitgesproken of in stilte, om ervaringen in het leven te delen, de zin daarvan te verkennen.

In januari 2013 begon ik als stagiair met het straatpastoraat. De mensen en het werk werden me dierbaar en ik bleef. Ik werk iedere maandag, op straat, waar afgesproken wordt, en bij de opvang aan het Smallepad.

 
Vrijwilliger Ingrid

 

Vanaf 2015 loop en fiets ik 's maandags met 'onze' mensen op. Spontane ontmoetingen op straat. Ook bezoek ik iemand thuis of in het Leger des Heils hostel. De ontmoeting en het menselijk contact staan voorop.

Ontmoetingen die het leven net iets zachter maken...
Soms voel ik me met hen machteloos ...
Een andere keer delen we verhalen ...
En mooi als het oplichting geeft ...
Of een richting om mee verder te kunnen ...

Zo zijn we er voor elkaar.


 

lees meer ┬╗
 

De stichting Straatpastoraat Amersfoort is een ANBI-stichting (zonder winstoogmerk) opgericht in 2007 ten dienste van het straatpastoraat

voor dak- en thuislozen in Amersfoort.