logo
Straatpastor Bernadette

Hallo !

 

Ik ben Bernadette van Dijk. Vanaf 1 februari 2008 hebben kerken en hulpverleners mij de kans gegeven om in Amersfoort op straat te zijn als pastor voor dak- en thuislozen.

 

Pastor ben je niet omdat je zegt dat je dat bent of omdat je ervoor bent opgeleid. Pastor word je als iemand iets met je wil delen dat ertoe doet. Als je iemand ontmoet en er dan iets oplicht dat goed is.

Soms gebeurt dat zomaar op straat. Dat vind ik een genade.
 

Over mij?
 

Ik ben 38 jaar en opgeleid aan de katholieke theologische universiteit te Utrecht. Tijdens en na het studeren heb ik op verschillende plekken gewerkt: in een verpleeghuis, in gevangenissen, voor de Jacobuskerk in Utrecht, (daar was ik ook veel op straat) en op het landelijk bureau van Actioma, waar we vrijwilligerswerk en kerken ondersteunen. Ik ben getrouwd en heb een dochter van ruim een jaar.
 

Verder kom ik graag in Taizé, een Franse gemeenschap van broeders waar heel veel jongeren komen. Een heel klein, gastvrij dorpje, tussen groene heuvels, velden met zonnebloemen en hier en daar een koe. Behalve van de stad en haar mensen, houd ik ook erg van plekken met meer natuur. Wij zullen elkaar in de stad ontmoeten, als het aan mij ligt.
 

Graag tot ziens op straat!
 

Bernadette
 

 
Stagiaire Els

Sinds januari 2014 is op maandagen een stagiaire actief bij het Straatpastoraat. Velen hebben haar al ontmoet op straat, in de inloop, de HEMA, de straatadvokaat... enzovoort. Els is vierdejaars student aan de opleiding Zingeving en Spiritualiteit aan de Hogeschool voor Geesteswetenschappen in Utrecht.

 

De stichting Straatpastoraat Amersfoort is een ANBI-stichting (zonder winstoogmerk) opgericht in 2007 ten dienste van het straatpastoraat

voor dak- en thuislozen in Amersfoort.