logo
Straatpastor Bernadette

Sinds 2008 loop ik in Amersfoort op met straatmensen. Vieren, rouwen, zoeken, een verhaal maken, nieuw leven zien, uithouden, wandelen, bidden, vloeken, verbinden, begraven, stil zijn….  Waar in het leven zin en betekenis schuilt, daar zoeken we graag naar, met mensen samen. Binnen of buiten een kerkgebouw en kerkgemeenschap. Daar gaat straatpastoraat over.

Pastor ben je niet omdat je zegt dat je dat bent of omdat je ervoor bent opgeleid. Pastor word je als iemand iets met je wil delen dat ertoe doet. Als je iemand ontmoet en er dan iets oplicht dat goed is.
Soms gebeurt dat zomaar op straat. Dat vind ik een genade.
 
Ik werk op maandag, dinsdag en vrijdag en ben bereikbaar op 06 53329940 en via het contactformulier.

graag tot ziens!
Bernadette

 
Straatpastor Cis

Mijn naam is Cis de Hoop en sinds augustus 2019 mag ik als straatpastor het team van Stichting Straatpastoraat Amersfoort versterken.

Omzien naar elkaar is voor mij een belangrijke drijfveer. Luisteren, tijd nemen, aandacht voor elkaars verhaal, of gewoon ff een bakkie doen, gewoon ff troost. Ik geloof dat daar, waar mensen echt even aandacht voor elkaar hebben, veel goeds en lichts in de wereld wordt gebracht.
Als straatpastor ben ik niet van één specifieke kerk en je hoeft ook niet in God te geloven of bij een kerk te horen om bij ons terecht te kunnen. Als mensen twijfelen we allemaal, hebben we tal van vragen en zoeken naar we naar zin. Je bent welkom met dat wat je bezig houdt.

Ik werk op dinsdag en ben bereikbaar op 06 30603245

 
Team straatpastores


 
Vrijwilliger Els

Dakloos worden kan iedereen overkomen. Onze samenleving is duur, veeleisend en ingewikkeld. Met pech, ziekte of persoonlijke problemen kan het zover komen dat je alles kwijtraakt. Dan kun je in situaties terecht komen en niet meer weten hoe je daar uitkomt, je heel alleen voelen, dat ook echt zijn.

Instanties helpen met maatschappelijke zorg en zorg voor gezondheid, financiën en veiligheid. Dat is nodig en waardevol, maar met wie deel je wat er in je omgaat, hoe je je verhoudt tot jezelf, tot wat er gebeurd is, tot je toekomst? Wie ben je, waarin geloof je? Dingen die je soms in rust en met aandacht met een ander wilt delen.

Het maakt niet uit of en hoe je gelovig bent, wij lopen met je op om samen het leven te ervaren, de zin ervan te verkennen, uitgesproken, in stilte.
  
Ik begon als stagiair bij het straatpastoraat. De mensen en het werk werden me zeer dierbaar en ik bleef. Ik werk iedere maandag en dinsdag, op straat, bij opvangplekken en waar we met elkaar afspreken. Ik ben bereikbaar op 0649 788 791.

 

De stichting Straatpastoraat Amersfoort is een ANBI-stichting (zonder winstoogmerk) opgericht in 2007 ten dienste van het straatpastoraat

voor dak- en thuislozen in Amersfoort.